Pratite nas

Marketing

Dobar posao u Italiji: Nakon potpisa Ronalda srušio se Juveov web shop, a vrijednost dionica porasla za 40%!

Napokon, nakon tolikih ‘naklapanja’ i raznih izjava koje su ili potvrđivale ili opovrgavale cijelu priču, to se dogodilo, Cristiano Ronaldo je potpisao za Juventus.

Iako traje Svjetsko prvenstvo, ovo je vijest koja je zaokupila sve svjetske medije i društvene mreže, a radi se o transferu od preko 100 milijuna eura. Ipak, ono što je još fascinantnije su same brojke vezane uz njegov prelazak, a od kojih će profitirati Juventus i njegovi sponzori.

Odmah nakon objave transfera, vrijednost dionica Juventusa porasla je za čak 40%, što je pojačalo i snagu samog kluba. Dioničari očekuju rast prodaje te jače sponzorske ugovore.

Prema Bloombergu, najveću bi korist od ovog transfera trebao imati Jeep, vrijednost zbog povećane vidljivosti i prodaje dresova mogla bi porasti na 58 milijuna dolara, a iznos koji sada plaćaju Juventusu je oko 20 milijuna dolara.

Prodaja će samo rasti, dokaz je ‘pad’ webshopa

Najveća prednost Ronalda je što je najpraćeniji igrač, ali i osoba / brand na društvenim mrežama ukupno, posebno se ističe popularnost na Facebooku koja prelazi 122 milijuna lajkova. Primjerice, Juventus na Twitteru prati 6 milijuna ljudi, a Ronalda prati više od 74 milijuna.

Rezultat svih ovih brojki najbolje se vidi i time što je ‘pao’ web shop Juventusa te nije u funkciji još od kada je Ronaldo službeno stavio svoj potpis za Juventus. Samo ta činjenica dovoljno govori koliko će ljudi kupovati artikle vezane uz popularnog CR7, ali i zašto će rasti cijena dionica, dolaziti novi sponzori, veći ugovori…

Manchester Unitedu je trebalo 4 tjedna da ‘isplati’ transfer Pogbe, koji je bio sličnog iznosa, a koliko će po vama (i ovim brojkama) trebati Juventusu?

Nastavi čitati
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Reklama

Preporučujemo

Facebook

Reklama

Aktuelno