Pratite nas

Pauza

Odlična zarada, ali ko bi to radio: Znate li koliko plaćaju ljude da mirišu tuđe pazuhe?

Ovdje su neobična zanimanja koja vam za kratko vrijeme mogu donijeti brzu zaradu.

1. Tester dezodoransa
Ako želite da provjerite da li dezodorans djeluje dobit ćete 40 eura. Ali vaš zadatak nije tako lak kao što izgleda, pošto morate korisnika da omirišete ispod pazuha da bi osjetili da li dezodorans djeluje. Zato ovim poslom moraju da se bave ljudi kojma je čulo mirisa jako osjetljivo i koji nemaju strah od osoba koje se znoje.

2. Kuhar u australijskoj podmornici
Zadatak je da plovite svjetskim morima i da od sastojaka iz konzervi na skučenom prostoru pripremite jelo za vaše saputnike. Zarada je oko 140.000 eura godišnje. Početna plata je 43.000 eura, ali se povećava kroz različite bonuse, pri čemu samo za prihvatanje posla slijeduje nagrada od 36.500 eura. Poželjno je da pored toga što znate da kuhate, ne patite od morske bolesti i skučenog prostora.

3. Lovac na bisere u Australiji
Ovaj idealan posao može da donese i do 1.000 eura dnevno. Posao je da ronite u okeanu i tragate za dragocijenim biserima. Bitno je da ste u dobroj fizičkoj kondiciji i da imate oštro oko.

4. Haker
Vaša obaveza je da provalite u kompjuterski sistem firme kako bi nadležnima ukazali na eventualne nedostatke kada je u pitanju bezbjednost podataka. Baveći se ovim poslom možete da zaradite između 50 i 90.000 eura godišnje.

5. Dizajner tobogana
Na vama je da osmislite vrtešku koja ljubiteljima ove vrste zabave nudi nevjerovatan događaj. Ovaj zahtijevan posao može da donese mjesečnu platu od tri do pet hiljada eura. Uslov je završen Mašinski fakultet i bujna mašta.

6. Lovac na loptice za golf
Verovali ili ne, ali da bi ste radili ovaj posao morate da završite kurs ronjenja, što je neophodan uslov da bi vas zaposlili. Vaš zadatak je da tražite loptice za golf koje su upale u jezero ili ribnjak na terenu za golf. Svaka pronađena loptica košta od 25 centi do 1,40 eura, što znači da za 80.000 loptica godišnje možete zaraditi do 80.000 eura i više.

7. Konobar za vino
Poznavaocu vina ovaj posao može donijeti zaradu do 117.000 eura godišnje. Zaduženje je stavljanje odgovarajućeg vina za određeno jelo i probavanje vina. Potrebna je završena akademija, višegodišnje iskustvo i položeni ispit za somelijea.

Nastavi čitati
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Reklama

Preporučujemo

Facebook

Reklama

Aktuelno